Diensten

Diensten

Akoestisch spuitwerk

Wilt u een hogere akoestische plafond eis behalen in een ruimte? Een makkelijkere toepassing als akoestisch spuitwerk is er in dat geval niet, de akoestische waarde heeft wel zijn limiet. Zo ook dient men rekening te houden met de esthetische uitstraling van het spuitwerk(vlokken/korrel).

Behangwerken

De ruimte krijgt een eigen gezicht met het behang. Particulieren behangen veelvuldig zelf maar op projectbasis is er wel degelijk behoefte aan vakmanschap. Een groot scala aan patronen en structuren zorgen voor een strakke en degelijke afwerking van de ruimte. Als opdrachtgever is het van belang meerdere optionele behangtypes te polsen vanwege grote prijsverschillen, er zijn echter voldoende alternatieven.

MS-plafonds

Net zoals bij wanden wordt er bij plafonds veelal gebruik gemaakt van Metal Stud skeletten. Het is makkelijk verwerkbaar, snel in montage en vooral licht. Ten opzichte van een houten skelet heeft een Metal Stud skelet geen last van ‘werking’. Het zet niet uit en er wordt altijd gewerkt met een recht vlak omdat de C-Profielen in de U-Profielen geklemd worden.

Een vrijstaand Metal Stud plafond wordt opgebouwd uit horizontaal gemonteerde C-Profielen en U-Profielen. Doordat het skelet vrij hangt van de bestaande constructie onstaat er een hoge geluidsisolerende waarde. Deze Metal Stud plafonds worden voornamelijk toegepast voor de betering van de geluidsisolatie en brandwerendheid van bestaande vloeren of daken in zowel nieuw- en utiliteitsbouw.

Kozijnen en deuren

Stalen of houten kozijnen en deuren kunnen naar wens van opdrachtgever geleverd worden. Middels het aanleveren van een duidelijke werktekening met aanduiding van type nummer deur en locatie worden vele fouten uitgesloten. Wij maken de deuren op maat door deze vooraf digitaal in te meten dit zorgt ervoor dat de deuren in hoog tempo geplaatst worden. Houdt rekening met langere levertijd voor maatwerk en brandwerende deuren.

Glazen wanden

Glazen wanden zijn de trend in kantoorland. De ruimte blijft open maar zo ook akoestische sterke scheidingen. Er zijn opties voor kleur van de profielen als ook enkel of dubbele glazen wanden. Als ook in combinatie met prachtige kastwanden.

VDA Afbouw is de officiële Benelux partner van Babini Office. Neem een kijkje op hun site http://www.babinioffice.com

Brandwerende plafonds

Brandwerende plafonds zijn uiterst snel uitvoerbaar vanwege een eenvoudige opbouw. Zowel 30, 60, 90 als 120 minuten brandwerend. Kan ook als plafond dienen dat uiteindelijk in het zicht blijft.

Systeemplafonds afwerking

Sommige toepassingen in de bouw zijn al jaren van essentie en in dit geval vaak onmisbaar. Systeemplafonds worden door hun eenvoudige opbouw en grote variatie in assortiment op vele projecten toegepast. Dunne metalen profielen vormen een frame waarin of waaraan de plafond panelen blijven hangen.

Schilderwerk

Het sauzen van wanden en plafonds, waar zien we het niet. De uiteindelijke afwerking die de gebruikers van een gebouw in het oog springt. Schilderen van verschillen-de onderdelen als wanden/plafonds/kozijnen en interieur dient vooral met nauwkeurigheid en zorg gedaan te worden. Voor grote oppervlakten zal de voorkeur uitgaan naar spuiten vanwege een sneller proces en nauwkeurigheid.

MS-wanden

Met de Metal-Stud opbouw realiseren we dagelijks koven, drukschotten, nissen en gebogen wanden. We kunnen u ook helpen met prefab badkamers, indien op voorhand de juiste toepassingsgegevens bekend zijn.

Een metalstudwand is een systeembinnenwand. De wand heeft een ruimtescheidende functie. Een metalstud wand bestaat uit de volgende onderdelen.

Metalstud profielen zijn koudgevormde (gezette) stalen profielen. Deze profielen hebben een C- of U-vorm. Als isolatiemateriaal wordt minerale wol gebruikt. De brandwerendheid van de wand wordt bereikt door toepassing van enkele of dubbele beplating en wanneer geluidswering ook gevraagd is, heeft steenwol de voorkeur vanwege zijn geluidsabsorberende en brandwerende eigenschappen. Als afwerklaag kan stucwerk of behang worden toegepast. Tussen vloer en liggers wordt een zachte drukband aangebracht om geluidslekken te voorkomen.

De wanden zijn opgebouwd uit metalstud staanders en liggers, de liggers worden met pluggen vastgezet in de vloer en in het plafond. De staanders kunnen op hun plaats vastgeschroefd worden aan de liggers óf vastgeknepen met een speciale fixeertang.

Bij sommige toepassingen kan een akoestisch drukschot van steenwol oplossing bieden om geluidswaarde te halen.

Vloeren

VDA Afbouw verzorgt vloeren van Fermacell tot PVC, zo ook van beton tot Gietvloer. De mogelijkheden dienen dan ook alvorens een project start bekeken te worden.

Vele opties zijn mogelijk op het gebied van vloeren. Geluidwerendheid en contactgeluid van de vloer heeft hoge prioriteit gekregen de afgelopen jaren om het woon-comfort voor de gebruiker te verhogen. Met een schuin oog naar het budget is het wenselijk te informeren naar de mogelijkheden en uitstraling die verwacht wordt. Voor een complete afwerking is het optioneel om ook plinten te laten leveren door VDA Afbouw.

Interesse gekregen? Neem dan nu contact met ons op voor een offerte op maat.